Concert violiste Susanne Broekhuijsen en pianist Iassen Raykov Weerselo
Concert violiste Susanne Broekhuijsen en pianist Iassen Raykov Weerselo
Muziek
Concert violiste Susanne Broekhuijsen en pianist Iassen Raykov Weerselo
in de Stiftskerk

Zondag 27 oktober om 15.30 uur geven violiste Susanne Broekhuijsen en pianist Iassen Raykov een concert in de Stiftskerk te Weerselo. De toegang is gratis; wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Weerselo
Vanaf 27 okt
15:30

Programma: Johannes Brahms – sonata voor viool en piano op.78;

Sergey Prokofiev – sonata voor viool en piano op.94;

Robert Schumann – Romance.

Susanne Broekhuijsen studeerde viool bij Ilya Grubert. Zij maakte deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en het Wiener Jeunesse Orchester. Susanne remplaçeerde in diverse orkesten, zoals het Radio Kamerorkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Residentie Orkest, het Orkest van het Oosten, het Combattimento Consort en als barokvioliste in La Sorpresa. Als soliste trad ze o.a. op met de vioolconcerten van Beethoven, Mendelssohn en Korngold. Momenteel legt ze zich vooral toe op kamermuziek, waarbij ze naast het geven van pianorecitals (met ondermeer een optreden in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam), regelmatig te horen is als altvioliste in het Lucien Capettrio en als eerste violiste in het Euregio-ensemble.

Iassen Raykov is een veelzijdig musicus. In zijn geboorteland Bulgarije studeerde hij piano aan het Staatsconservatorium in Sofia. Hij kwam naar Nederland om zijn piano studie en koordirectie te vervolgen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en orkestdirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede. In 1997, tijdens zijn studietijd, richtte hij het vocaal ensemble La Colombe op, bestaande uit een mix van professionele zangers en getalenteerde amateurs. Met La Colombe heeft Raykov het 'Requiem for Humanity' van Helen Ostafew, met teksten uit verschillende religies, als eerste uitgevoerd en op CD opgenomen. Behalve pianist en koordirigent is Iassen Raykov zelf een niet onverdienstelijk zanger.

wanneer?

27 oktober 15:30

waar?

prijs

Gratis