Requiem Verdi door Phion en meerdere koren
Requiem Verdi door Phion en meerdere koren
Evenement, Muziek
Requiem Verdi door Phion en meerdere koren
Requiescat in pace / Rust in vrede

Elke tijd koestert toch zijn eigen requiem-ervaring. In 1874 maakte Verdi zijn requiem voor de harten en oren van zijn tijdgenoten en vandaag de dag raakt het muzikale spel de harten van zijn luisteraars nog steeds. Op zaterdagavond 26 oktober voeren bijna 200 zangers van verschillende groepen, solisten en Phion het stuk van Verdi uit in het Muziekcentrum in Enschede.

Enschede
Vanaf 26 okt
20:00

Een mis voor de zielenrust van een overledene noemen we een requiem. In de tijd dat Verdi of Mozart hun requiems componeerden beleefden de mensen het woord zielenrust anders dan de mensen het nu zouden beleven. Ervaar ‘Requiem’ zelf door een paar uur rustig te luisteren naar deze prachtige klanken. Zo wordt het een ongekende belevenis.

Het Requiem van Verdi wordt uitgevoerd op zaterdag 26 oktober 2024 om 20.00 uur in het Muziekcentrum te Enschede. Uitvoerenden: Concertkoor ECOK, Enschede, Concertkoor Sursum Corda, Almelo en TCOV Concertkoor Twente, Hengelo. Met medewerking van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en solisten Judith Hoffmann - sopraan, Carina Vinke - alt, Eric Reddet -tenor, Martijn Sanders - bas.

De uitvoering staat onder leiding van Eric Kotterink, dirigent van bovengenoemde koren.

Voorafgaande aan het concert is er een inleiding door Ben Coelman in de Arkezaal om 19.00 uur voor € 2,50 extra.

Het werk wordt door deze koren twee keer opgevoerd. De tweede uitvoering is op zondag 3 november 2024 om 15.00 uur in het ROC van Twente, Wierdensestraat 65, Almelo.

wanneer?

Zaterdag 26 oktober 2024 om 20:00 uur

Voorafgaande aan het concert is er een inleiding door Ben Coelman in de Arkezaal om 19.00 uur (voor € 2,50 extra)

prijs

€ 30