Week van Lezen en Schrijven Wierden
Week van Lezen en Schrijven Wierden
Overig
Week van Lezen en Schrijven Wierden
Taalpunt Wierden

In het kader van de Week van Lezen en Schrijven organiseert De Welle, vanuit het Taalpunt Wierden, op donderdag 19 september a.s. een informatieve bijeenkomst. Deze is van 16.00 tot 17.30 uur in de bibliotheek Wierden, Pouliestraat 2 in Wierden. Alle taalvrijwilligers maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Wierden
Vanaf 19 sep
16:00

Het ROC van Twente geeft tijdens deze bijeenkomst een presentatie over de volgende onderwerpen:

· Uitleg verschillende taalniveaus: A1, A2 en B1 (waar de taalvrijwilligers vooral mee te maken hebben) en B2, C1 en C2 (de niveaus van veel teksten van de overheid en het bedrijfsleven).

· Uitleg intake ROC: Hoe werkt de intakeprocedure en toetsing op de vier vaardigheden: lezen, schrijven, spreken en luisteren? Wat houdt het Taalschoolwerkplan in?

· Uitleg verschillende trajecten (loopbaanontwikkeling en participatie): Van inburgeringscursussen tot verrijkende educatie, zoals vrijwilligerswerk, lidmaatschap bij een vereniging en praktijkmodules dienstverlening.

· Uitleg nieuwe inburgering: Wat zijn de leerroutes onder de nieuwe Wet Inburgering? Wat houden de Onderwijsroute, Reguliere route en Z-route (zelfredzaamheidsroute) in?

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 17 september door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen met 06-31165085.

Taalcafé

Wie benieuwd is hoe De Welle ‘taal’ in praktijk brengt, kan op woensdag 11 september tussen 10.00 tot 11.30 uur alvast een kijkje nemen bij het Taalcafé. Ook wie overweegt om taalmaatje te worden of hier meer over willen weten is van harte welkom. Het Taalcafé is eveneens in de Bibliotheek Wierden.

wanneer?

19 september 16:00

prijs

Gratis