Pianoconcert in de Stiftskerk Weerselo
Pianoconcert in de Stiftskerk Weerselo
Muziek
Pianoconcert in de Stiftskerk Weerselo
Piano-quatre mains

Op zondag 8 september om 15.30 uur zullen Sofia Vasheruk en Iassen Raykov een pianoconcert geven in de Stiftskerk te Weerselo: piano-quatre mains. Programma: Schubert Fantasie in F minor, Mozart Quartet in D major, Brahms Liebeslieder Waltzes. Toegang gratis; vrijwillige bijdrage na afloop.

Weerselo
t/m 08 sep
15:30

Sofia Vasheruk kreeg al op vierjarige leeftijd pianolessen in haar geboorteplaats Moskou. Vervolgens studeerde zij aan het Chopin Muziekcollege in Moskou en nam tijdens haar studie deel aan verscheidene internationale concoursen. In 2014 behaalde zij cum laude haar master aan het conservatorium van Enschede en vervolgde haar studie aan de Scuola di Musica di Fiesole in Florence. In 2008 richtte zij het Siestango Quartet op, waarmee zij door heel Europa muziek van Piazzolla en anderen uitvoert. Zij is artistiek leider van ‘Music Take In’, een internationaal gezelschap dat klassieke muziek met theater combineert. Sofia’s eerste CD staat in het teken van de honderdste sterfdag van Debussy.

Iassen Raykov is een veelzijdig musicus. In zijn geboorteland Bulgarije studeerde hij piano aan het Staatsconservatorium in Sofia. Hij kwam naar Nederland om zijn piano studie en koordirectie te vervolgen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en orkestdirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede. In 1997, tijdens zijn studietijd, richtte hij het vocaal ensemble La Colombe op, bestaande uit een mix van professionele zangers en getalenteerde amateurs. Met La Colombe heeft Raykov het 'Requiem for Humanity' van Helen Ostafew, met teksten uit verschillende religies, als eerste uitgevoerd en op CD opgenomen. Behalve pianist en koordirigent is Iassen Raykov zelf een niet onverdienstelijk zanger.

wanneer?

08 september 15:30

waar?

prijs

Gratis