‘Pas op!-pad’ leert jeugd alles over de gevaren in de natuur
‘Pas op!-pad’ leert jeugd alles over de gevaren in de natuur
Kinderen
‘Pas op!-pad’ leert jeugd alles over de gevaren in de natuur
In Heemtuin Hengelo

Juli draait om ‘gevaar’ bij Heemtuin Weusthag. Veel mensen associëren natuur vooral met ‘gezond’, maar niet alles wat uit de natuur komt is goed voor mensen. Daarom organiseert IVN Hengelo het ‘pas op!-pad’, een route waarbij kinderen leren over wat gevaarlijk is in de natuur.

Hengelo
Vanaf 16 jul
09:00

Gedurende de hele maand juli heeft IVN-Hengelo het ‘pas op!-pad’ uitgezet bij Heemtuin Weusthag. Kinderen moeten zelfstandig of met hun ouders tien paaltjes vinden die elk een soort ‘gevaar’ bevat. Vervolgens moeten ze beantwoorden of dit een echt gevaar is of niet. Hierbij krijgen ze hulp van een boekje waarin informatie staat over gevaren en ook tips.

Voor veel mensen staat natuurlijk voor gezond en goed, als tegenstelling tot chemische producten. Toch is niet alles wat in de natuur groeit gezond. Stoffen zoals: tabak, alcohol, vet en suiker zijn afkomstig van dieren en planten maar kunnen wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Planten kunnen een bron van geneesmiddelen zijn, zoals vingerhoedskruid en taxus. Maar dan wel in de goede dosis en alleen bij bepaalde klachten. En dan zijn er nog vervelende kleine wezentjes, zoals virussen, eikenprocessierupsen en teken.

wanneer?

De Heemtuin is geopend op zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, op de dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur en op de woensdag van 19.00 tot 21.00.

prijs

Gratis